facebook youtube
Dejuni i abstinència, carn o peix... Quaresma també és Generositat !

De vegades reduïm el significat de la Quaresma als conceptes de dejuni i l’abstinència, i a quan hem de menjar peix i no carn. Però la realitat és que res més lluny del significat d’aquest temps litúrgic i espiritual de la Quaresma. Un temps que ens demana conversió;  és a dir reconduir cap al bé la nostra vida de pecat, i per tant de retrobar l’Amor a Déu i als germans.

Per dur-la a terme, l’Església ens convida al dejuni quaresmal. Per conèixer millor el que realment vol significar aquest dejuni, us recomano la lectura del capítol 58 del Llibre d’Isaïes, gairebé tot ell dedicat al dejuni i que en aquest dies de la Quaresma escoltarem en la litúrgia de la Paraula. El profeta fa una reflexió que convida a veure i viure el dejuni com una trobada amb els altres, i especialment els necessitats. Aquest és el sentit que Déu vol del dejuni, i ens ho diu Isaïes: “Comparteix el teu pa amb els qui passen fam, acull a casa teva els pobres vagabunds, si algú no té roba vesteix-lo, no els defugis, que són germans teus”.

Lligat al dejuni hi ha l’almoina penitencial, aquest signe que ens convida a un compromís envers els més necessitats, un compromís que ens ha de fer generosos amb els pobres, marginats, refugiats,... i  amb tots els que necessiten de la nostra ajuda.

Per Càritas, aquestes almoines fetes amb un sentit de conversió i solidaritat, ens són molt importants:  ens permeten tirar endavant tot un seguit de projectes que volen ser resposta al que ens diu Isaïes que és el dejuni agrada